OM EKO

Erling K. Opsund

Erling Kristian Opsund (EKO) har i flere år vært aktiv som filmskaper og musiker. Allerede som barn fant han stor interesse i teater og film, og var ofte fascinert over hvordan musikk kunne påvirke mediet. Fra 2006-2016 var han aktiv i teatermiljøet, og har deltatt på teateroppsetninger med både Kristofer Hivju og Nils Ole Oftebro.

"Det var utrolig lærerikt å kunne få muligheten til å spille med disse dyktige skuespillerne, og de har absolutt vært en stor inspirasjonsskilde for meg"

Fra 2016-2019 gikk han på musikklinjen ved Greåker videregående skole. Gjennom disse tre årene fikk han en stor utvikling som pianist og komponist, og tok en stor del i spilleoppdragene som ble utført i forbindelse med klassebedriften; "Prima UB". I løpet av disse tre årene fikk EKO ansvaret for å filme og klippe konsertene på musikklinja, og han gjorde deretter flere filmoppdrag, som å lage musikkvideoer og teasers.

"Oppdragene som skilte seg mest ut, må nok være bursdagsvideoene. Jeg fikk tilsendt en rekke videoklipp av arbeidsgivers venn/venninne, og synthesized deretter stemmen deres.  Stemmen ble brukt som en "lead" i den egenkomponerte musikksnutten, og sammen med videoklippene skapte dette en utrolig morsom bursdagshilsen som skilte seg ut."

Etter musikklinjen ønsket Erling K. Opsund å utvikle sine filmferdigheter, og startet dermed et år på filmlinjen ved Danvik Folkehøgskole. Der fikk han utviklet seg som regissør og manusforfatter, samtidig som han fikk et innblikk i både produsering, foto og lys. I løpet av året tok han del i flere unike prosjekter, og fikk senere muligheten til å produsere filmmusikk for flere av filmene.

I det andre semesteret bestemte han seg for å skrive et personlig manus om hvordan det er å leve med et handikappet søsken. EKO tok på seg regirollen, samtidig som han hjalp til med flere av produsentoppgavene. Innspillingen ble desverre avslyst på grunn av koronasituasjonen, men han håper på å kunne starte opp igjen ved en senere anledning. 

Fra og med august vil han være praktikant hos 74entertainment, hvor han får muligheten til å utvikle sine manusferdigheter og få et større innblikk i hvordan filmbransjen fungerer.


UTDANNELSE

2020-2021  74entertainment, kontorsekretær

2019-2020  Danvik Folkehøgskole, Film

2016-2019   Greåker Videregående skoleMusikk


ERFARING

2016-Pågående                                 Frilans Regissør, skuespiller, fotograf & musiker


ANDRE KVALIFIKASJONER

6 års klippeerfaring

11 års skuespillererfaring

13 års Pianoerfaring

Erfaring med å komponere og produsere musikk                              (Sibelius, Musescore, Logic pro x og Cubase)